Hétvége a köztévén: minőségi zene, színház, nemzetközi és magyar sport

Hétvége a köztévén: minőségi zene, színház, nemzetközi és magyar sport

 

A szombat legfontosabb eseménye minden bizonnyal A Dal harmadik válogatója lesz a köztévé műsorán. A 19.30-kor induló dalválasztó show 120 perce után A Dal – Kulissza című műsor hoz izgalmas részleteket a képernyőre a versenyzőkről, a dalokról és a show-ról. Az M2 gyerekeknek szóló műsorsávjában 15 órától egy klasszikus kezdődik: Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal. Nils kalandjai után a népszerű Grimm mese alapján készült német tévéfilm ígér színvonalas szórakozást, A széttáncolt cipellők 15.55-kor kezdődik.

Az M3 retrocsatorna egy magyarul beszélő, NSZK-magyar-osztrák operettfilmet mutat be szombaton. A méltán népszerű Csárdáskirálynő többek között Psota Irénnel és Latinovits Zoltánnal a főszerepben 20.30-kor kezdődik az M3 műsorán. Az M5 kultúrával várja a nézőket szombat este: A makrancos hölgy, avagy A hárpia megzabolázása – a londoni Shakespeare’s Globe előadása 21.40-kor kezdődik. Az M4Sport szombaton 13.15-kor kapcsol a Rövidpályás gyorskorcsolya Világkupára. A negyeddöntőket, elődöntőket és a döntőket közvetíti Drezdából a sportcsatorna. Újra élő kapcsolás következik 17.45-kor, amikor a Kosárlabda Magyar Bajnokság Kaposvár – PVSK mérkőzését láthatják előben a nézők.

A vasárnap estét a Magyarország szeretlek! nyitja a Dunán, utána 21.08-tól a Kártyavár című amerikai sorozat második évadának 6. része következik. Az estét egy izgalmas film, a 2001. szeptember 11-én elkövetett terrortámadást feldolgozó World Trade Center zárja 22.05-kor. Vasárnap délutánra az Ezerszőr című magyarul beszélő, német fantasy várja a nézőket az M2 műsorán. A Grimm mesét feldolgozó film 15.55-kor kezdődik. Este A halászkirály legendája című filmet tűzi műsorra az M2, a film Robin Williams és Jeff Bridges főszereplésével 21.05-kor kezdődik. A Kártyavár című amerikai sikersorozat második évadának legújabb része vasárnap eredeti nyelven 23.40-kor indul az M5 műsorán. Az M4Sporton vasárnap is élőben követhetik a nézők a Rövidpályás gyorskorcsolya Világkupa küzdelmeit 13.45-től, este élő jégkorong: UTE – MAC Budapest 18.20-tól.