Döntött a Kúria, helyreigazításra kötelezték az Indexet

Döntött a Kúria, helyreigazításra kötelezték az Indexet

Helyreigazítást kell közölnie az index.hu hírportálnak miután a Kúria a korábbi jogerős ítéletet hatályában fenntartotta. Eszerint az index.hu Vagy a köztévé, vagy az oroszok, de valaki hazudik című cikkében valótlanul állította, hogy az MTVA elcsalta a játék végét és átverte a nézőket.
A döntés kötelezi az index.hu szerkesztőségét, hogy a www.index.hu honlapon a 2015. január 26-án megjelent “Vagy a köztévé, vagy az oroszok, de valaki hazudik” című cikkel azonos helyen és azonos betűszedéssel 5 napon belül harminc napra – vagy amennyiben az eredeti cikk továbbra is elérhető, azzal azonos ideig – tegye közzé az alábbi helyreigazító közleményt:

Helyreigazítás

2016. Január 26. napján megjelent  “Vagy a köztévé, vagy az oroszok, de valaki hazudik” című cikkben valótlanul állítottuk, hogy a “Játék Határok Nélkül” játékkal kapcsolatosan az MTVA elcsalta a játék végét és átverte a magyar nézőket. A valóság ezzel szemben az, hogy a játékot Magyarország nyerte, míg Oroszország a “Champion’s Wall” játékszámban elért győzelméért kapta a kupát.”