Az ’56-os forradalom 60. évfordulóján legyél te, aki megénekli a magyar szabadságot!

Az ’56-os forradalom 60. évfordulóján legyél te, aki megénekli a magyar szabadságot!

A Petőfi rádió és a Petőfi TV dalszövegírói pályázatot hirdet a forradalom 60. évfordulója alkalmából – az első helyezett 500 ezer, a második 350 ezer, a harmadik 150 ezer forintos pénzjutalomban részesül. Egy ország dúdolhatja a dalodat a szabadságról – feltéve, ha te is elindulsz.

Ha szeretnéd, hogy egy ország ismerje a dalod, nem kell mást tenned, mint meghallgatni a Lazio futballcsapatának legendás indulóját és erőt meríteni a pesti srácok küzdelméből! Úgy, ahogy a római drukkerek már évtizedek óta teszik!

A magyar forradalom leverését követően 10 évvel Olaszországban ugyanis dalt írtak a szabadságharcos magyarok emlékére. Később már az egyik legnépszerűbb olasz csapat szurkolói buzdították vele kedvenceiket. A magyar forradalmat éltető rigmusok pedig mára kétszeres bajnoki címig, hatszoros kupagyőzelemig és egy európai szuperkupa trófeáig vezették a Lazio csapatát.

Most rajtad a sor! Írj új szöveget az induló dallamára, majd küldd nekünk az indulo56@mtva.hu címre. A zsűri által kiválasztott legjobbakat természetesen a Petőfi rádió is játssza az emlékév alatt.

Tisztelegj a hősök előtt!

IDE kattintva elolvashatod a Részvételi szabályzatot és általános szerződési feltételeket.

Itt tudod letölteni a jelentkezési lapot.