Vasárnap: Mephisto, Mindenki és Oscar-gála

Vasárnap: Mephisto, Mindenki és Oscar-gála

Idén is élőben közvetíti Oscar-gálát a közmédia. A műsor vasárnap éjszaka 0 óra 50 perckor kezdődik a Dunán. Éjjel 1 órakor kapcsoljuk Hollywoodot, egészen pontosan a Dolby Színház előtt leterített vörös szőnyeget, hiszen elkezdődik a jelöltek és a sztárok bevonulása.  A díjátadó-gáláról 2 óra 30 perckor élőben jelentkezik a Duna, és szoríthatunk a Mindenki (Sing) c. produkció sikeréért, amely idén bejutott a legjobb rövidfilm kategóriába. A magyarok a Vörös teknős című animációs film révén is képviseltetik magukat Los Angelesben, amelynek a kifestését és a rajzok többségét a Kecskeméti Animációs Stúdióban végezték.

A műsor szüneteiben a magyar stúdió jelentkezik. A műsorvezető Kraszkó Zita lesz, a szakértők pedig Szöllőskei Gábor szakújságíró és Dudás Viktor az MTVA munkatársa. Az Oscar-gáláról hétfőn a nézők 90 perces összefoglalót láthatnak a Petőfi TV (M2) műsorán 20 óra 4 perctől.

A Duna vasárnap esti műsora már a gála előtt segít a díjátadóra hangolódni, 21 óra 5 perctől a 2017-es Oscar-jelölt Mindenki című rövidfilm kerül adásba. Utána 22 óra 30 perctől a Mephisto c. Oscar-díjas alkotás vezeti fel a 0 óra 50 perckor kezdődő Oscar-gálát.