Gasztroangyal, Hamis a baba, Tóth János és a magyar liberalizmus is a közmédia hétvégi kínálatában

Gasztroangyal, Hamis a baba, Tóth János és a magyar liberalizmus is a közmédia hétvégi kínálatában

 

Ismét széles választékkal várja a szórakozni vágyókat a közmédia a hétvégén. Magyar és külföldi filmek, sorozatok, ismeretterjesztés, akció- és vígjátékok, úti filmek a közmédia hétvégi kínálatában.

Ínyencségekkel várja ezen a hétvégén is a közszolgálati média audiovizuális zászlóshajója a kikapcsolódni vágyókat. Szombaton 10.55-től vetíti a Duna a Világörökség Portugáliában című dokumentumsorozatot. 13.45-től folytatódik a Távol-Kelet – Berlintől Tokióig című német útifilm-sorozat. Délután fél 5-től Tóth János kalandjai nevettetik meg a nézőket, 5 órától pedig a népszerű Gasztroangyal következő részét láthatják. Este fél 8-tól Hamis a baba címmel egy vérbeli magyar akcióvígjátékot nézhetnek, 21 órától pedig Az utolsó akcióhős című amerikai akció-vígjáték nyújt felhőtlen kikapcsolódást.

A Duna World szombaton 16.45-től ismétli  a 17. FINA vizes világbajnokság pénteki megnyitóját, hogy azok is megnézhessék, akik esetleg nem tudták élőben követni. Az M2 Petőfi TV 20.15-től vetíti a az Egyszer volt, hol nem volt című amerikai kalandfilm-sorozat újabb epizódját. A retro hangulat kedvelői számára az M3 kecsegtet igazi tévés csemegével. 12.45-től az 1976-ban készült Egymilllió fontos hangjegy című magyar tévéfilm lesz látható. Az M5-ön ezúttal is a magas kultúráé a főszerep. 18.20-tól Tőkéczki és Takaró: történelem és irodalom mindenkinek címmel az ismeretterjesztés során a magyar liberalizmus témájának irodalmi és történelmi megközelítéséről lesz szó. A Történetek a Magyar Állami Népi Együttesről című magyar dokumentumsorozatot pedig 19.55-től láthatják a nézők.

Vasárnap 19.35-től Kapj el, ha tudsz címmel láthatják a nézők az ügyeskedő Leonardo DiCapriot a Dunán. A Duna World 21.35-től A becsület útján című magyar dokumentumsorozatban Koszorús Ferenc vezérkari ezredes 1944-es páncélos akcióját dolgozza fel. Az M2 Petőfin 20.15-től folytatódik az Egyszer volt, hol nem volt, 21.10-kor kezdődő filmklubjában pedig a Kvíz Show c. amerikai filmdráma lesz látható.

Az M3 ezúttal is igazi nosztalgiahangulatot ígér, 17.15-től vetíti ugyanis a Gyakran gondolok Piroskára című 1955-ös német romantikus vígjátékot. Az M5 Kultúra reggel 7.30-tól Pastorale – a Zuglói Filmharmónia családi hangversenysorozatával, 21.40-től Paganini – Az ördög hegedűse című német-olasz drámával várja a nézőket a képernyők elé.