Megújult Magyarország, szeretlek!, Gasztroangyal Kalla Kálmánnal, Piroska és a farkas, illetve Tóth János a közmédia hétvégi műsorán

Megújult Magyarország, szeretlek!, Gasztroangyal Kalla Kálmánnal, Piroska és a farkas, illetve Tóth János a közmédia hétvégi műsorán

 

Ezen a hétvégén is tartalmas szórakozást kínál a közmédia: filmek, sorozatok, mesék, gasztronómia, vetélkedők és ismeretterjesztés is látható a közmédia csatornáin.

Szombaton a nagy sikerű Meseautó című magyar vígjátékot láthatják a Duna nézői 13.45-től, majd öt órától Borbás Marcsi várja a nézőket a képernyők elé a Gasztroangyal évadnyitó részével, amelyben hazánk egyik legnevesebb séfjét, Kalla Kálmánt látogatja meg. Este fél nyolckor a Sabrina című romantikus vígjáték szórakoztatja a Duna televízió nézőit. A Duna World Öt kontinens címmel magazinműsort vetít 10.35-től, Tóth János kalandjait pedig 22.35-től tűzi műsorra. Az M2 ezúttal is a legkisebbekhez szól, 15.40-től a Piroska és a farkas című filmet láthatják a nézők.

Később, az esti órákban az M2 Petőfi TV-n 20.15-től az Egyszer volt, hol nem volt című amerikai kalandfilm sorozatot ajánlja. Az M3 retro csatorna A pesti légionárius című magyar tévéjátékot vetíti 18.15-től. 18.25-től pedig a Tőkéczki és Takaró: történelem és irodalom mindenkinek című műsorral várja az M5 a kulturális ismeretterjesztésre vágyó nézőket.

Vasárnaptól visszatér a teljes elemében megújult Magyarország, szeretlek! című vetélkedő. Vajon Nógrád vagy Veszprém megye csapata szerepel jobban? A nézők vasárnap este fél nyolctól láthatják a Rátonyi Kriszta és Harsányi Levente által vezetett csapatok versengését a Dunán, a játékmester Szente Vajk lesz.

Szintén vasárnap Ybl 200 címmel dokumentumsorozatot vetít a Duna World. Az Operaházról szóló ismeretterjesztő rész délután fél öttől kerül képernyőre. Az M2 Petőfi TV vasárnap este 21.10-kor kezdődő filmklubjában Az a bizonyos első év címmel angol vígjátékot sugároz a korosztályos televízió. Az M5 pedig 17.25-től tűzi műsorára a Brazília Michael Palinnel című angol minisorozatot, amelynek aktuális része Amazónia titkaiba ad betekintést.