Forma-1 és Gasztroangyal volt a hétvégi közönségkedvenc a közmédia csatornáin

Forma-1 és Gasztroangyal volt a hétvégi közönségkedvenc a közmédia csatornáin

 

Az ünnepi hétvégén is sokan választották a közmédia csatornáit. Kiemelkedő nézettséget hozott a Forma-1, a Gasztroangyal, a futballmérkőzések és az ünnepi műsorok közvetítése is.

 

A Forma-1 USA nagydíj 461 ezer nézőt ültetett az M4 Sport képernyői elé vasárnap este kilenc órától, amely 12,4%-os közönségaránynak felelt meg. A megújult Magyarország, szeretlek! című vetélkedő Hajdú-Bihar és Somogy megyei összecsapása 226 ezer nézőt érdekelt este fél nyolc után a Dunán.

 

Szombaton a Gasztroangyalt 312 nézték, ez 10,9%-os közönségarányt jelentett. Az M4 Sporton két kiemelt futballmérkőzés is volt szombaton. A negyed négy után kezdődő Ferencvárosi TC – Újpest FC összecsapást 252 ezer néző követte a képernyők előtt, ez 10,1%-os közönségarányt jelentett a nemzeti sportcsatornának. Az este hatkor kezdődő DVTK – Budapest Honvéd mérkőzésre pedig 223 ezren kapcsoltak. A MOL-Pick Szeged – Telekom Veszprém K&H férfi kézilabda liga fél kettőkor kezdődő szuperrangadóját 145 ezren nézték, ami 7,9%-os közönségarányt eredményezett.

 

Október 23-án, A szabadság napján a Terror Háza előtt rendezett ünnepi megemlékezés élő közvetítését délután három órától 191 ezren nézték a Duna csatornán. Azonban a miniszterelnök ünnepi beszédét délután fél négytől összesen 359 ezren követték nyomon az M1-en és a Dunán, mivel a két adó párhuzamos élőt sugárzott a helyszínről. Ez összességében így 10,5%-os közönségarányt eredményezett. A Kossuth téri zászlófelvonás pedig 188 ezer embert ültetett a képernyők elé, és ez az adat 13,5 %-os közönségarányt jelentett hétfőn reggel nyolc órakor az M1-nek.