Irie Maffia, The Kills és a Solti Nemzetközi Karmesterverseny a közmédia hétvégi kínálatában

Irie Maffia,  The Kills és a Solti Nemzetközi Karmesterverseny a közmédia hétvégi kínálatában

 

Sinkovits Imrével, Darvas Ivánnal és Major Tamással vár mindenkit a tévéképernyők elé a Duna csatorna szombat délután 15.10-kor. A tizedes meg a többiek című magyar filmklasszikus már a spájzban! Molnár tizedes kalandjai után délután ötkor érkezik a Gasztroangyal Tuzsér település fogásaival, majd este 19.35-kor, továbbra is a gasztro vonalat erősítve érkezik A séf című amerikai vígjáték a Jon Favreau rendezésében.

Az M2 gyerekcsatorna reggel hatkor Töf-töf elefánttal indítja a mesefolyamot, majd 15.40-től a Szerencsés János című német mesefilmet is láthatják nézőink. 16.40-től a Gumimacik érkeznek dupla epizóddal. Szombat este a magyar együtteseké a képernyő az M2 Petőfi TV műsorán: 22.45-től az október 23-i Szabadságkoncert folyam egy részletét, az egy órás Irie Maffia fellépést tűzi műsorára a csatorna, majd utánuk a The Kills zenél 23.50-től.

Az M5 csatornán szombat esténként a Solti Nemzetközi Karmesterverseny veszi át a főszerepet. 20.45-től a kulturális adó nézői az Előkészületek 2. részébe nyerhetnek betekintést. Magyarországon 2002 óta nem volt lehetőségük bemutatkozni az ifjú külföldi és hazai karmestereknek televíziós közvetítés keretében, nagy médianyilvánosság előtt, azonban idén az M5 csatorna minden tévével rendelkező háztartásba elhozza a rangos eseménysorozatot.

Vasárnap délben a Dunán érkezik a Luther, magyar animációs sorozat Úton az Úr felé című része. Fél négytől A szerelem nem szégyen c. magyar vígjátékkal készül a csatorna, majd 18.40-től a Terence Hill – Alpesi őrjárat c. olasz filmsorozat első részét láthatják nézőink. Az M5 csatornán este hattól a Morgan Freeman: A féreglyukon át következő részét láthatják nézőink, 21.15-től pedig a Renoir c. francia filmdrámát láthatják eredeti nyelven, magyar felirattal. Az M2 Petőfi TV 20.15-től a Tanárok gyöngye német sorozattal, majd utána a vasárnap esti filmklubbal várja nézőit. Este kilenctől a Dom Hemingway amerikai vígjátékot láthatják Jude Law és Richar E. Grant főszereplésével.