M2: januártól reggel 5 órától várja a kicsiket a gyerekcsatorna

M2: januártól reggel 5 órától várja a kicsiket a gyerekcsatorna

Január 1-től módosul az M2 gyerekcsatorna adáskezdése. A korán ébredő gyermekeket már reggel 5 órától várja a mesevilág, egészen 20.15-ig, amikor is az M2 Petőfi TV veszi át a stafétát, amely fiatalos tartalommal, sorozatokkal és koncertekkel várja nézőit.

Az M2 vezetősége a korán ébredő gyermekekre is gondol, így mostantól az ő álmuk is valóra válik. Magyarország egyetlen reklám- és erőszakmentes gyermek- és szülőbarát csatornája ezentúl 5 órától 5.30-ig klasszikus magyar animációs sorozatokkal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A gyermekeknek szóló, biztonságos televíziózást nyújtó műsorsáv egészen este 20.15-ig tart. Magyarország piacvezető gyermekcsatornája (4-12 évesek körében a 6-20 óráig tartó műsorsávban, 2017 januártól novemberig) számára továbbra is a gyermekek a legfontosabbak. Az ő érdeküket szem előtt tartva fontos kiemelni, hogy a képernyőn csak fejlődésükre jótékonyan ható médiatartalmak láthatóak.

A jövőben is várja tehát a gyermekeket és szüleiket az M2, amelynek műsorán továbbra is mesefilmek, illetve animációs és ismeretterjesztő sorozatok láthatóak, mint például a Magyar népmesék, Kukori és Kotkoda, Töf-töf elefánt, Hetedhét kaland, Misi Mókus kalandjai, Állatkerti sétány 64., Kippkopp a fűben, Aladdin, Grimm mesék, Mickey egér játszótere, Manó Benő és Lili hercegnő apró királysága, Chuggington pályaudvar – IV. évad, vagy Bob, a mester.

Az M2 Petőfi TV műsorsávja ennek megfelelően minden este 20.15-kor kezdődik, s továbbra is fiatalos tartalommal, sorozatokkal és koncertekkel várja nézőit, egészen reggel 5 óráig. A csatorna a #Sohavégetnemérős című kultfilmmel köszönti az újévet. A Wellhello slágerei által inspirált, s a huszonévesek életérzését, gondolkodását bemutató zenés játékfilmet január 1-jén 21.30-tól tűzi műsorára az M2 Petőfi TV.