A DAL emlékezetes pillanatai, Gasztroangyal és a Széttáncolt cipellők a közmédia hétvégi műsorán

A DAL emlékezetes pillanatai, Gasztroangyal és a Széttáncolt cipellők a közmédia hétvégi műsorán

 

A DAL korábbi éveinek legemlékezetesebb pillanatai mellett újra érkezik a Gasztroangyal és a Magyarország, szeretlek! című vetélkedő, de a közmédia csatornái műsorra tűzik a Lumpenstiklit, a Rejtélyes XX., századot, illetve a Széttáncolt cipellőket is.

A Peru, Chile című ismeretterjesztő sorozat szombaton 13.25-től  Karajia vidékére látogat a Dunán. A népszerű Gasztroangyal 17 órától várja a nézőket ugyanezen a csatornán. Borbás Marcsi ezúttal Máramaros környékére utazik, ahol bepillant az ott élők hétköznapjaiba. Kiderül, hogyan élnek azon a vidéken a szórvány magyarok, hogy kerülnek a környékre angolok, és milyenek a helyi receptek.

Hamarosan kezdődik A Dal 2018. Szombaton 19.35-től azonban a korábbi évek válogatóiba tekinthetnek be a nézők A Dal emlékezetes pillanatai című műsor folyamán a nemzeti főadón.

Tisztelet a kivételnek címmel egy 1936-ban készült magyar vígjátékot láthatnak a Duna World nézői 11.30-tól. A filmben neves művészekkel találkozhatnak, mint például Tolnay Klári, Ráday Imre, vagy Rózsahegyi Kálmán.

Az M2, ahogy eddig is, úgy ezentúl is a gyermekek biztonságos szórakoztatásáért felel, és most már hajnali öt órától kezdi műsorfolyamát. 15.40-től Grimm meséiből: Lumpenstikli címmel láthatnak német mesefilmet a kicsik és nagyon egyaránt. Az M2 Petőfi TV-n 20.15-től folytatódik a Tanárok Gyöngye című német vígjátéksorozat, amelyben továbbra is egy sajátos nevelési módszereket alkalmazó címszereplővel találkozhatnak.

Az M3 ezúttal is a retróhangulat felelőse.  A váratlan utazás címmel 1977-es magyar tévéfilmet láthatnak Szerencsi Éva, Tábori Nóra, Balázs Péter, Garas Dezső, Tordy Géza, Körmendi János és Kalocsay Miklós főszereplésével.

A rejtélyes XX. századról Kun Miklós történész feldolgozásában 15.45-től láthatunk izgalmas összeállítást az M5-ön. A kulturális ismeretterjesztő csatorna 20.48-tól műsorára tűzi a Sok hűhó semmiért című angol vígjátékot, amely Shakespeare ármánnyal és iróniával teli vígjátékának feldolgozása.

Vasárnap ismét Jó ebédhez szól a nóta. 12.50-től a legszebb magyar nótákkal készül a Duna Televízió. A népszerű Magyarország, szeretlek! című szórakoztató műsorban 19.40-től Sopron-Fertő térsége és Debrecen-Hortobágy-Tisza-tó térségének csapatai mérik össze tudásukat a Dunán.

A széttáncolt cipellők címmel német tévéfilmet vetít az M2 gyerekcsatorna 15.40-től. Az M2 Petőfi TV vasárnap esti filmklubjában pedig Szívrablók címmel láthatnak francia-monacói romantikus vígjátékot a nézők 21.10-től. Az élet szerelmese című magyar tévéfilmet 22.15-től tűzi műsorára az M3 Páger Antal és Koncz Gábor főszereplésével. A jávai dzsungel szörnyecskéi című angol dokumentumsorozat 17 órától a lajhármakik életét mutatja be a jávai dzsungelben az M5 műsorán.