Családok Éve a közmédiában, elsőként az M3 csatornán

Családok Éve a közmédiában, elsőként az M3 csatornán

 

A közmédia retrocsatornája hétről hétre készül a múltból ránk hagyományozott értékes műsorokkal, vetélkedőkkel, médiatörténeti jelentőséggel bíró felvételekkel. A közmédia csatornái közül elsőként, a több mint hat évtized televíziós munkáját felölelő M3 csatorna válogatja műsorát a Családok Éve tematikája mentén.

Hétköznaponként, a reggel hétórai Híradó után a Családi krónikák című műsorral találkozhatnak nézőink. A közel fél órás műsor neves családok örökségét, történetét mutatja be, és állít nekik emléket. Megismerhetik a nézők többek között a Bábel család, az Entz család, esetleg a volt miniszterelnök, Boros Péter családját, vagy épp Aposztolics Miklós családjának a török hódoltságig visszanyúló történetét is.

A hétvégén, szombaton és vasárnap is hasonló tematika mentén, a reggeli órákban a Mesélő cégtáblák című magyar ismeretterjesztő műsort kínálja a csatorna. Az egyes epizódokban a magyar ipar vagy kézművesség nagyjaihoz tartozó Törley, a Gerbeaud, a Zsolnay, a Weiss Manfréd vagy akár a kékfestő Kluge család történetét eleveníti meg.

A legfiatalabbakra is gondol az M3 csatorna, vasárnap délelőttönként matiné jelleggel régi, emlékezetes, az ifjúságnak szóló klasszikusokat tűz műsorra, mint a Bors néni, vagy a Csodatopán, de a fiatalok és a nosztalgiára vágyók újra láthatják A közös kutya, vagy a Bajúszverseny c. alkotást is.

A családok mindennapjainak konfliktusait segített egykoron megoldani az élethelyzeteket tévéjáték-formában, művészi igénnyel bemutató Családi kör sorozat, amely nemcsak akkor, de ma is használható tanácsokat és megoldásokat nyújt mindazoknak, akik most küzdenek nevelési, gyermekpszichológiai problémákkal. A sorozat epizódjai vasárnap délután érhetők el az M3 műsorkínálatában.