Ökrös Oszkár emléknap február másodikán, a Dankó Rádió műsorán

Ökrös Oszkár emléknap február másodikán, a Dankó Rádió műsorán

 

Nagy veszteség érte a magyar cigányzenei életet. 2018. január 15-én elhunyt Ökrös Oszkár Kossuth-díjas, a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel, a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel  és a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett cimbalomművész, a 100 tagú cigányzenekar szólistája.

Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművészt, a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáját február 2-án helyezik végső nyugalomra a budapesti Ávilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom altemplomában kialakított urnatemetőben . A kegyeletet a szertartás előtt, 12 órától lehet leróni. A január 15-én elhunyt Ökrös Oszkártól a cigányzenészek szokása szerint a zenésztársak élőzenével búcsúznak el, az utcán rekedtek kivetítőkön követhetik majd a szertartást. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a 100 Tagú Cigányzenekar saját halottjának tekinti a világhírű művészt.

Temetése napján 2018. február 2-án pénteken a Dankó Rádió egész napos műsorfolyamában óránként megemlékezik Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművészről. Műsorainkban Ökrös Oszkár pályatársai, zenész kollégái beszélnek majd róla és reggel 6 órától este 8 óráig minden adásunkban hallhatjuk világszínvonalú, egyedi cimbalom játékát. Ezen a napon műsorvezetőink Ökrös Oszkár pályafutásáról és életéről is megosztanak információt a hallgatókkal. Az esti 19 órától kezdődő Az a szép című műsorban pedig egy teljes órán át szólnak Ökrös Oszkár felvételei.