A Dal 2018 döntője, Gasztroangyal, Ciklámen és az Örök tél a közmédia hétvégi műsorán

A Dal 2018 döntője, Gasztroangyal, Ciklámen és az Örök tél a közmédia hétvégi műsorán

 

Szombaton 17 órától  látható a Duna Televízióban a Gasztroangyal következő része, amely a hazai, jó minőségű élelmiszerekről fog szólni. Marcsi és Papp Andi gasztrobiológus utánajár, hogyan tájékozódhatunk a divatos diéták és alapanyagok világában és hogy mi a titka az egészséges és finom ételeknek.  A Dal 2018 dalválasztó showműsor döntője 20.30-tól követhető nyomon a Duna és a Duna World képernyőjén, ahol kiderül, hogy kié lesz Magyarország legjobb dala, amely hazánkat képviselheti a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Mátyás, az igazságos című magyar mesefilmet 18.15-től láthatják a kicsik és a nagyok az M2 csatornán. Az MR2 Akusztik+ a Müpából című műsorban a Mystery Gang koncertjét nézhetik meg az érdeklődők 22.45-től az M2 Petőfi TV-n. A Ciklámen című 1975-ös magyar tévéjátékkal készül az M3 a retro filmek kedvelői számára, főbb szerepekben: Piros Ildikó, Bálint András és Csűrös Karola.

Vasárnap a Zarafa című francia-belga animációs filmet 18.15-től követhetik nyomon az M2 gyerekcsatorna nézői. A Kétarcú január amerikai-francia-angol filmet 21.10-től tűzi műsorára az M2 Petőfi TV filmklubja. A filmben olyan híres színészek játszanak, mint Kirsten Dunst, Viggo Mortensen és Oscar Isaac. Tilos a szerelem címmel 20.30-tól nagysikerű 1965-ös vígjátékot láthatnak az M3 nézői, amelynek főszereplői: Avar István, Törőcsik Mari, Gobbi Hilda és Darvas Iván. Az Öt kontinens című, szórványmagyarságról szóló magazinműsort 18.55-től láthatják a Duna World nézői.

A hétvégén a kommunizmus áldozataira is emlékezik a közmédia

Szombaton Az Operatív érték – A besúgottak című magyar dokumentumfilmet 18 órától láthatják az M5 oktatási, kulturális és ismeretterjesztő csatorna nézői. Vasárnap pedig az Elrabolt évek nyomában című dokumentumfilmet 18 órától vetíti az M5. Vasárnap a „Bíboros” – Az állambiztonsági szervek célkeresztjében címmel 19.45-től dokumentumfilmet, 21 órától Csányi Sándorral a főszerepben Örök tél címmel történelmi drámát, 23 órától pedig Harcoló Szolidaritás – Fejjel törni át a falon címmel lengyel dokumentumfilmet láthatnak a nézők a Dunán.