Családok, történetek – Családok éve a Kossuth Rádióban

Családok, történetek – Családok éve a Kossuth Rádióban

A Családok, történetek – családban élni könnyebb című magazin kiemelt helyen foglalkozik a Családok éve programsorozattal a Kossuth Rádióban.

A Családok, történetek című rádiós magazinműsor célja minden esetben annak hangsúlyozása, hogy a család a társadalom legfontosabb egysége. Olyan „szövetség”, amelyben az emberek együtt élnek, gyermeket nevelnek, szüleikről gondoskodnak, s amely sok örömmel, de komoly felelősséggel is jár.

A műsor megmutatja, hogy baj esetén a családtagok, hozzátartozók reagálása, segítsége milyen sokat jelent. Legyen szó betegségről, függőségről, valamiféle kirekesztettségről, a család biztos hátteret nyújt, amelynek segítségével szembe tudunk nézni a legnagyobb kihívásokkal is, továbbá megvalósíthatjuk céljainkat, álmainkat. A műsor a Családok éve programsorozat eseményeivel is foglalkozik, továbbá tartalmas családi programokat is ajánl a hallgatók számára.

A következő részben a műsorkészítők bemutatnak egy kecskeméti nevelőszülőt, aki krízishelyzetből kimentett gyermekek családba kerülését segíti, megszólalnak továbbá pécsi önkéntes nagymamák és nagypapák is, akik kisgyermekes családoknak nyújtanak segítséget. Ezen kívül a Cseppkő Gyermekotthon programozni tanuló nebulóiról, babás múzeumlátogatásról, egy debreceni dobos tehetségről és a koncerteket szervező Szabó családról is szó lesz.

Családok, történetek minden vasárnap 9.06-tól a Kossuth Rádióban! Várja önöket a műsorvezető, Bicsák Eszter.