Magyar Bajnokok Európa legjobbjai ellen az M4 Sporton

Magyar Bajnokok Európa legjobbjai ellen az M4 Sporton

 

Valamennyi magyar érdekeltségű mérkőzést élőben közvetíti a közmédia.

  

A női vízilabda Euroliga négyes döntőjének közvetítési jogát is megszerezte a nemzeti sportcsatorna, így három magyar bajnokért szurkolhatunk a történelmi hétvégén.

 

          Az UVSE a női vízilabda Euroligáért küzd Oroszországban

          A Rába ETO – első magyar csapatként – jutott be az UEFA Futsal Kupa utolsó szakaszába

          A Sopron hazai környezetben próbálja megnyerni a női kosárlabda Euroligát.

 

Az utolsó pillanatban sikerült megállapodnia az MTVA-nak a LEN-nel (Európai Úszó Szövetség) a női vízilabda Euroliga közvetítéséről, így viszont tovább bővült az M4 Sport amúgy is széles kínálata, hiszen három magyar bajnokcsapat négyes döntőjét közvetíti ugyanazon a hétvégén.

A sort az UVSE nyitja, amely egy héten belül a sportág harmadik magyar európai kupagyőztese lehet (a Dunaújváros a női LEN Kupát, a Ferencváros a férfi Eurokupát szerezte meg eddig). Nem lesz könnyű dolga az elődöntőben, hiszen azzal a Sabadellel mérkőzik pénteken 16:30-tól, amely az elmúlt évtized legsikeresebb alakulatának számít női vízilabdában. (Két éve éppen a magyar együttest győzte le a döntőben 11-8-ra.)

 

A Rába ETO már azzal is történelmet írt, hogy bejutott Európa legjobb négy futsalcsapata közé, hiszen ez korábban még egyetlen magyar klubnak sem sikerült. Az elődöntőben a kétszeres döntős Sportinggal találkozik (péntek 18:00) – a portugálok éppen tavaly szerezték meg egyik ezüstérmüket.

A harmadik elődöntő a Sopron Basketé lesz. A magyar együttes kilenc évnyi szünet után szerepelhet újra a legrangosabb európai kosárlabda kupasorozat végső szakaszában. Akkor Salamancában nem sikerült mérkőzést nyernie, most viszont hazai környezetben abban bízik, legalább megismétli a BSE 1979-es, döntős teljesítményét, amihez a török Yakin Dogut kell legyőznie pénteken este 20 órától.

 

Óriási öröm számunkra, hogy ugyanazon a hétvégén három magyar csapat négyes döntőjét is élőben közvetíthetjük” – fogalmazott Székely Dávid, a közszolgálati sportadó igazgatója. – „Az M4 Sport küldetése, hogy megmutassa az ilyen eseményeket, élőben beszámoljon azokról a történelmi magyar sikerekről, amikben az elmúlt időszakban nem volt hiány – elég csak a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai, aztán nem sokkal később Márton Anita világbajnoki aranyára gondolni. Bízunk benne, hogy a mostani hétvége hasonló örömteli pillanatokat hoz majd.”   A csatornaigazgató hozzátette, az elődöntők kimenetelétől függetlenül mindhárom csapat második mérkőzését is élőben adja a közmédia (beleértve az m4sport.hu-t is).

 

A pénteki közvetítések kezdési időpontjai:

16.26: Vízilabda, női Euroliga, elődöntő: UVSE- Sabadell (spanyol)

17.45: Labdarúgás, futsal, Bajnokok Ligája, elődöntő, Rába ETO-Sporting CP (portugál)

19.45: Kosárlabda, női Euroliga, elődöntő, Sopron Basket-Yakin Dogu Üniversitesi (török)