Image1\ Image2\

Nem felel meg az Eurovíziós Dalfesztiválra való jelentkezés szabályainak a Bebe and The Change Fans will be friends című száma, így az MTVA és a Magyar Televízió Zrt. kizárja a dalt az Eurovíziós Dalfesztivál hazai elődöntőjéből.

A versenyt szervező EBU szabályainak értelmében csak olyan dal indulhat a dalfesztiválon, amely nem hangzott el 2011. szeptember elseje előtt. Bár a magyar pályázati kiírásban hangsúlyosan szerepelt ez a feltétel (1. A benevezett dal (sem a dalszöveg, sem a zene, sem külön-külön, sem együtt) nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba, illetve nem hangozhatott el nyilvános előadás keretében 2011. szeptember 1. előtt.), és a jelentkezőknek nyilatkozniuk kellett arról, hogy a kiírást megismerték és a szabályokat elfogadják, a fenti dal esetében ez a feltétel nem teljesül, a dal bizonyíthatóan elhangzott egy kereskedelmi csatorna adásában a fenti időpont előtt.

Miután ezt az együttes frontembere és menedzsere is elismerte, a hazai döntő szervezői úgy döntöttek, hogy kizárják a dalt a versenyből, és helyére a kiválasztási eljárásban a soron következő legtöbb pontot szerző dal kerül, Krisz Rudi "A fél veled egész" című száma.

Joomla Templates by Joomla51.com