Image1\ Image2\
 

A DAL - logó

Önálló adást közvetített szombat este a közmédia a show online nézőinek.

 

A mintegy 2,5 millió tévénézőt elérő élő műsor mellett sikeresen debütáltak szombat este A Dal 2013 online szolgáltatásai is – újabb jelentős közönségcsoportokkal gyarapítva a műsor nézőtáborát. Mindenekelőtt A Dal online közvetítése, illetve ennek részeként a műsor honlapján követhető extra online adás bizonyultak népszerűnek. Rengetegen nézték újra az adást már vasárnap az M1 videotárából, a versenyzők klipjeit és a műsorvezetőkkel, zsűritagokkal készült videointerjúkat a közmédia Youtube-csatornáján, és az egekbe szökött a hétvégén a műsor közösségi oldalának forgalma is (csak a Facebookon 90 ezren találkoztak szombatig a műsor híreivel). A Dal videóiba az adás idején és az azt követő 24 órában összesen mintegy 200 ezer alkalommal néztek bele az érdeklődők a különböző online felületeken, amellyel a mérések alapján új, a tévéműsorokra már kevésbé nyitott közönségcsoportokat sikerült megszólítania a közmédiának.

Önálló adást közvetített szombat este a közmédia a show online nézőinek: Buda Marci műsorvezetésével az élő tévéadás szünetében, majd zárása utáni 20 percben követhették a Lihegőből közvetített extra műsort az érdeklődők. A Dal történetében elsőként készített online adásból tudhatták meg a nézők, ki és kinek szurkol a színfalak mögött, vagy, hogy a szünetben mivel buzdítaná szavazásra a rajongóit az a hét produkció, amelyeket a zsűri nem küldött tovább a sorozat középdöntőibe. Buda Marci a tévéműsor után szembesítette a versenyzőket a zsűri értékelésével, és itt varrta el azokat a konfliktusokat is, amelyeket az élő tévéadásban már nem volt idő kibeszélni. Mindezekre a kérdésekre elsőként a műsor honlapján, az adal2013.hu oldalon követhető extra adásból kaphatnak válaszokat az érdeklődők.

A mérések alapján egyébként nemcsak az online adásra kíváncsiak a nézők, hanem a versenyzőkkel kapcsolatos színes híreket és véleményeket is szívesen olvassák A Dal honlapján, közösségi oldalán és blogjában. Elindult a hétvégére A Dal 2013 okostelefonos alkalmazása is (iOS, Android, és hamarosan jön a Windows 8 is), amelynek segítségével akár mobilról is elérhetik mindezeket a tartalmakat az érdeklődők. A szolgáltatások népszerűnek bizonyulnak a külföldön élő magyarok körében is, hiszen csak a hétvégén mintegy harminc különböző országból regisztráltak látogatókat a műsor online felületein. Az érdeklődők több mint egyharmada jelentkezett be külföldről, a legtöbben az Egyesült Államokból, Romániából, Ukrajnából, Oroszországból, Szerbiából, Szlovákiából, sőt meglepő módon Dél-Koreából. A Dalnak jelentős a visszhangja a nemzetközi szaksajtóban is, a magyar dalválasztó sorozatnak több alkalommal adta hírét a napokban a dalverseny nemzetközi honlapja, a Eurovision TV, többször írt a műsorról a legnagyobb független nemzetközi eurovíziós portál, az ESC Today, ahogy aktívan követik a magyar sorozatot az ESCXtra, a Eurovisionary és az Oikotimes nemzetközi rajongói portálok is. 

A Dal online felületein természetesen a heti tévéadások között is folytatódik a „műsor”, hiszen a műsor honlapján, blogján és közösségi felületein a hét minden napján publikálnak extra videoriportokat, fotógalériákat, híreket és véleményeket az alkotók.

Az Eurovíziós Dalválasztó Show második elődöntőjére február 9-én kerül sor. A szombati fellépők: ByeAlex, Éliás Gyula, Janicsák Veca, Kállay Saunders András, Odett, Plastikhead feat. Gáspár Laci, Rami, Szabó Ádám, Vastag Tamás és Völgyesi Gabi lesznek. A zsűri és a nőzők ezúttal is 3-3 versenyzőt juttatnak tovább a február 23-24-i középdöntőbe.

További részletek a közmédia hivatalos blogján: http://skoffelza.postr.hu/online-is-egyre-hangosabban-szol-a-dal

 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com