Magyarország szépe 2015 – június 21-én este a Dunán Nagy-Szín-Pad Egynyári kaland Szálka – kéthetente csütörtök esténként a Dunán Magyarország hírportálja Május 28-tól a mozikban!
 

mtva tra 100pxMeseboltban várják a színészóriások a gyerek nézőket

 

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a közszolgálati csatornákon mutatja be Magyarország himnikus dalainak új felvételeit. Az első klipet december 22-én láthatják  a nézők.

 

A neves közreműködő művészek, civil szereplők és az MR Zenei Együttesek (MR Szimfonikusok, MR Énekkar, MR Gyermekkórus) közreműködésével, a nyáron bevezetett új arculattal és a folyamatos megújulással összhangban készült klipek első darabjával a gyerekeknek szóló  megújuló M2-n találkozhatnak a nézők december 22-én reggel 6. 00 órakor.

Modern kameramozgások, a mai kor szellemének megfelelő képbeállítások, korszerű képváltások, jellegzetesen magyar tájak és épületek, a fiatalok és az idősebbek által is kedvelhető és szerethető klipszerű felvételek készültek Magyarország himnikus dalaiból. Az MR Gyermekkórus, kb. 1000-1200 budapesti általános iskolás gyerek, a Madách Musical Tánciskola növendékei és az MR Szimfonikusok tagjaiból alakult kamaraegyüttes előadásában készült klip novemberben a budapesti Lánchídnál készült. A fúvós-kvintett bevezetője után unisono-ban csendül fel a klasszikus nemzeti himnusz a gyermekhangokon, Matos László, az MR Gyermekkórus vezető karnagya irányításával. Ez az a felvétel, amellyel az M2 - A Gyerekcsatorna műsora december 22-én elindul.

Az M2  erőszakmentes, családbarát, szórakoztató és értékteremtő tartalmakkal várja a gyerekeket.

Az új csatornán a hagyományok és az újdonságok ötvözésével teremtenek szórakozási alternatívát a program összeállítói.  A 3-12 éves korosztálynak reggel 6-tól 19 óráig kínálnak műsorokat, utána a felnőtteké lesz a képernyő. Este közszolgálati értékeket közvetítő, szórakoztató, ismeretterjesztő, zenei és spotműsorok várják a nézőket.
A csatorna megteremtői hisznek abban olyan produkciókat hoznak létre, amelyek értékes alternatívát nyújtanak a gyerekeknek. Elsősorban a magyar értékeken alapuló, a magyar kultúra szerves részét képező meséket fognak bemutatni. Ilyen az első saját gyártású Mesebolt című produkció is, ahol a nemzet színészóriási mesélnek a gyerekeknek. December 22-én Gállfi László színművész, majd másnap Udvaros Dorottya várja a gyerekeket, de a karácsonyi héten Molnár Piroska, Jordán Tamás, Balázs Péter, Cserhalmi György, Koncz Gábor és Balázsovits Edit is beül a mesemondó karosszékbe, hogy kinyissa A Gyerekcsatorna mesekönyvét.

 

m2 balazs peter

 

m2 molnar piroska

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com